Restoran Zlatna školjka ~ mediteranska kuhinja

O nama

U vremenu kada globalni trendovi i ideje potiru sve oblike posebnosti, pa tako i one tradicijske u gastronomiji, sve rjeđe imamo prigodu posjetiti restorane koji na suvremen način sljubljuju sadašnjost i povijest stoljetne uzajamnosti Mediteranaca i mora, ljudskih ruku i zemlje, prehrambenih običaja i načina življenja u Hrvata.

No, "Zlatna školjka" je istinski izuzetak. U iznimno jednostavnom a toplom interijeru nas skrivene iza škura promatraju Mare i Luce dok nas stihovi klapskih pjesama nehajno napisani na zidovima vraćaju u minula vremena iskazujući svojevrsnu ushićenost morskih prostranstvima, tradicijskim vrijednostima i zdravom prehrambenom kulturom.

Ovdje su na maestralan način jela naših predaka prezentirana u duhu moderne svakodnevice koju živimo i gastronomske kulture Mediterana. Preko stotinu zamamnih delicija poput blještavog vatrometa potiču sva naša čula, maštovito nas pozivajući na gotovo zaboravljen ritual živopisnog blagovanja u izvornim okusima.

Podsjećajući nas da je Hrvatska možda najljepši europski vrt a priobalje s otocima neiscrpna riznica zdrave prehrane i iskonskih okusa, Ivan i Dubravko mladi poduzetnici i gastro – entuzijasti nam ponovno potvrđuju neiscrpni smisao za kreativno kuharstvo i poetičnost u pristupu budućnosti restoraterstva metropole.

Dobrodošli u jedinu zagrebačku zlatnu školjku i uživajte!